Scouting Taizé-groep "Right to be heard"”3 oktober 2010

"The right to be heard" is het motto van de 53e Jamboree On The Air of kortweg JOTA en de 14e Jamboree On The Internet ofwel JOTI, waarbij de rechten van het kind voor de leden van Scouting wereldwijd in het weekeinde van 16 en 17 oktober 2010 centraal staan.

Van vrijdagavond 15 oktober tot zondagmiddag 17 oktober neemt de Scouting Taizé-groep deel aan de JOTA en JOTI van Scouting wereldwijd. Net als in de voorgaande jaren zet de Scouting Taizé-groep met de andere Schiedamse Scouting groepen haar deuren wagenwijd open voor iedereen die belangstelling heeft om een kijkje te komen nemen in de wereld van Scouting tijdens de Jota en Joti 2010.

Wat gebeurt er allemaal?

Via zendapparatuur op diverse golflengten en door middel van computers gaan de leden van de Scouting Taizé-groep proberen zoveel mogelijk contacten te leggen met andere Schiedamse Scoutinggroepen, maar ook andere groepen in Nederland, Europa of andere delen van de wereld. Die contacten gaan zij leggen met zendapparatuur onder begeleiding van gediplomeerde zendamateurs. Via het internet, de Joti, doen zij dit met een chatprogramma waar alleen scouting groepen op in kunnen loggen. Omdat de Scouting Taizé-groep dit jaar 35 jaar bestaat, is de call-sign van de groep aangepast naar PA35AFG/J.

Waar gebeurt het?

De clubgebouw van de Scouting Taizé-groep is voor deze dagen omgebouwd tot zend- en ontvangststations, chatroom voor het internet, rondom het gebouw zijn constructies gebouwd waar de zendmasten in zijn geplaatst, er is een tentenkampen, enzovoort.

Je kan ons gebouw vinden in het Beatrixpark, achter de voetbalvelden van VVK en FC Spaland. De route naar de clubgebouw is bewegwijzerd. Ben je geïnteresseerd, de deuren staan open.

De adressen van de andere Schiedamse Scouting groepen zijn;
- Scouting Burgemeester van Haarengroep en Scouting Tono-groep bemannen samen één station aan het Burgemeester van Lippad 3 te Schiedam,
- Scouting Franciscus-Lodewijk Groep is actief vanuit haar eigen clubgebouw gelegen aan de Lange haven 11 te Schiedam.
Iedereen is welkom van zaterdagmorgen 16 oktober, 10.00 uur tot zondagmiddag 17 oktober 2010 tot 15.00 uur.

Scouting Schiedam viert 100-jarige bestaan met Schiedammers18 maart 2010

Op zaterdag 27 maart zijn alle Schiedamse kinderen uitgenodigd het 100-jarige bestaan van Scouting in Nederland mee te vieren met de Schiedamse Scoutinggroepen. Dit gebeurt tijdens de Scout-It-Out op het Land van Belofte in Schiedam centrum. Burgemeester Verver zal de activiteit openen.

100 jaar Scouting

De Schiedamse Scoutinggroepen vieren heel 2010 dat Scouting 100 jaar in Nederland bestaat. Op 27 maart willen ze dit graag samen met de kinderen uit Schiedam vieren met de Scout-It-Out. Iedereen is dan tussen 11:00 en 14:00 uur welkom op het land van belofte in het Centrum van Schiedam waar de festiviteiten plaats vinden. Hier kan men o.a. popcorn bakken boven een kampvuur, een eigen tegel schilderen en aan nog enkele activiteiten deenemen

Opening door burgemeester Verver

Om 11:00 uur zal Burgemeester Verver de Scout-It-Out openen. Samen met jeugdleden van de Scouting Tono-groep, de Scouting Fransiscus-Lodewijkgroep en de Scouting BvH zullen de drie groepsvlaggen en de Scoutingvlag worden gehesen. De Scouting Taizé-groep zal deze dag afwezig zijn in verband met drukte rond de viering van hun 35-jarig bestaan.

Scouting Bvh opent nieuwe ligplaats voor haar schepen17 maart 2010

Op zaterdag 27 maart zal wethouder Menno Siljee de nieuwe ligplaats voor de schepen van de Scouting BvH-groep openen.

Na een lange periode van voorbereidingen en heel veel werk voor de vrijwilligers van de Scouting BvH kan op 27 maart a.s. eindelijk de nieuwe ligplaats geopend worden. De schepen van de waterscoutinggroep verhuizen hiermee naar de Wilhelminahaven, Westfrankelandsedijk 3a, Schiedam. Dit is achter Zwembad Zuid. De plechtigheid begint om 15:00 uur. Wethouder Menno Siljee zal de officiele openingshandeling verrichten.

De nieuwe ligplaats is gerealiseerd dankzij steun van de gemeente Schiedam, het Fonds Schiedam-Vlaardingen, Alewijn de Grootfonds, Stichting Gemeenschapsfonds, Nationaal Jeugdfonds Jantje Beton en door sponsering van verschillende bedrijven.

Jubileumtaart voor Schiedamse gemeenteraad4 februari 2010

Om het feestjaar waarin Scouting 100 jaar bestaat in Nederland af te trappen boden de vier Schiedamse Scoutinggroepen de gemeenteraad van Schiedam een jubileumtaart aan.

Voorafgaand aan het aanbieden van de taart hield de 13-jarige Scout Lianne Blom een toespraak voor de gemeenteraad. Hierin bedankte zij de gemeente voor al de jaren van goede samenwerking en vroeg de raadsleden niet alleen een stukje taart te nemen om de afgelopen 100 jaar, maar zeker ook op de komende 100 jaar.

Tenslotte nodigde zij de burgemeester uit om de jubileumtaart aan te snijden, wat de burgemeester met veel plezier deed.

Meer over het aanbieden van de jubileumtaart is te vinden op de sites van de Schiedamse Scoutinggroepen.

Bekijk de foto’s van het aanbieden van de taart.
De persfoto’s van Bart Bos mochten we met zijn toestemming opnemen.

Schiedamse scouts bieden gemeente taart aan28 januari 2010

In 2010 bestaat Scouting 100 jaar in Nederland. Een uniek jubileum dat door Scouts in heel Nederland door het hele jaar heen gevierd zal worden.

Zo ook in Schiedam. Als aftrap van het feestjaar bieden de vier Schiedamse Scoutinggroepen de burgemeester, de wethouders en de gemeenteraad een jubileumtaart aan.

Op 4 februari zullen, voorafgaand aan de eerste raadsvergadering van de gemeenteraad van Schiedam, jeugdleden van scoutinggroepen uit schiedam het college en de gemeenteraad uitnodigen hun jubileumfeest mee te vieren door het uitdelen van een 100-jaar Scouting Jubileumtaart.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over deze actie? Stuur dan even een e-mail aan info@scoutingschiedam.nl of bel met Richard Spruit, tel. 010-2467270.