Green Greetings van Scouting Schiedam11 oktober 2009

Onder het motto “Green Greetings” neemt Scouting Schiedam deel aan de 52e Jamboree On The Air of kortweg JOTA en de 13e Jamboree On the Internet ofwel JOTI, waarbij gelet wordt het inzetten van energie en de gevolgen voor het milieu.

Van vrijdagavond 16 oktober tot zondagmiddag 17 oktober nemen in totaal 204 Nederlandse Scouting Groepen deel aan de JOTA en JOTI en 3 van de stations worden bemand door de 4 Schiedamse Scouting Groepen. Scouting Burgemeester Van Haaren bemand een station, de Scouting Franciscus-Lodewijk groep en Scouting Tono-groep bemannen samen een station en de Scouting Taizé-groep bemant het derde Schiedamse station.

Waar gebeurt het?

De clubgebouwen van de Scouting Burgemeester Van Haaren, Scouting Tono-groep en de Scouting Taizé-groep zijn in deze dagen omgebouwd tot zend- en ontvangststations, chatrooms voor het internet, constructies voor zendmasten, tentenkampen, enzovoort.
  • Het clubgebouw van Scouting Burgemeester Van Haaren kan je vinden aan Burgemeester van Lippad 3, het fietspad langs de Rijksweg bij Bijdorp.
  • Het clubgebouw van Scouting Tono-groep vindt je aan de Sweelincksingel 3 te Schiedam bij boerderij Landvreugd
  • Het clubgebouw van de Scouting Taizé-groep vindt je in het Beatrixpark, achter de voetbalvelden van VVK en FC Spaland.
De route naar de clubgebouwen is bewegwijzerd.

Wat gebeurt er?

Via zendapparatuur op diverse golflengten en door middel van computers gaan de leden van de 4 Schiedamse groepen proberen zoveel mogelijk contacten te leggen met andere Scouting groepen in Nederland, Europa en andere delen van de wereld.
De contacten gaan zij met de zendapparatuur leggen met hulp en begeleiding van gediplomeerde zendamateurs, via het internet doen zij dit met een speciaal chatprogramma waar alleen scouting groepen op in kunnen loggen.

Wat gebeurt er nog meer?

Tijdens de Jota en Joti zijn er al kleine activiteiten richting 100 jaar Scouting in Nederland in 2010. In Schiedam gebeurt dit door een spel wat op alle 3 de zendlocaties wordt gespeeld en waarbij leden van het College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Schiedam via de zendapparatuur de slotzin van het spel moeten vormen.
De Explorers van de Schiedamse Scouting Groepen nemen op zaterdagavond deel een het regiospel, een spel waarbij zij via de zendapparatuur opdrachten krijgen die zij moeten uitvoeren en waarmee ze punten kunnen behalen. Degene die de meeste punten scoort, wint.
Verder zetten de Scouting groepen hun deuren gedurende dezen dagen wijt open voor iedereen die graag een kijkje wil komen nemen. Er is van alles te doen. Je kan er terecht voor een rommelmarkt, kijken hoe het spel van Scouting wordt gespeeld en er zelf aan deelnemen, enzovoort.

Dus, ben je geďnteresseerd, de deuren van de Schiedamse Scouting groepen aan het Burgemeester van Lippad 3, de Sweelincksingel 3 en de Schiedamseweg 151 (achter de voetbalvelden van VVK en FC Spaland) staan van zaterdagmorgen 17 oktober vanaf 10.00 uur tot zondagmiddag 18 oktober, 15.00 uur, open voor iedereen die binnen wil komen.

Brandersfeesten 200923 september 2009

Zaterdag 26 september presenteert Scouting Schiedam zich tijdens de Brandersfeesten. Het onderdeel waterspelen krijgt voor een belangrijk deel invulling door de aanwezigheid van de scouts.

Kinderen worden uitgenodigd om mee te doen aan een spelletjes-circuit. Met deze spelletjes laten de scoutinggroepen zien wat scouting is en wordt er een kijkje in de keuken gegeven.

Heeft u meer interesse? Dan nodigen we uw kind van harte uit op één van de vier Schiedamse Scoutinggroepen. Neem gerust contact op.

Scouting Tono-groep sluit jubileumjaar afseptember 2009

Terwijl het grootste deel van Scouting in Nederland tijdens de Scout-In in Liempde beschermvrouwe prinses Maxima ontving, sloot de 75-jarige Schiedamse Scouting Tono-groep haar feestjaar af met een spetterend weekend voor al haar leden.

Om het jubileum te vieren organiseerde de jarige Scouting Tono-groep al eerder een aantal activiteiten. Zo was er in maart een grote reünie, in april een jubileumfeestdag en tussentijds werd op verschillende manieren het jubileum ook op kleinere wijze gevierd. Van 18 tot 20 september sloot de Scoutinggroep het feestjaar af met direct de grootste activiteit uit het feestjaar: het jubileumweekend.

bAl weken voor het jubileumweekend waren de scouts in de verschillende leeftijdsgroepen al voorbereid. Een van de leiders vertelde dat hij een reis had gewonnen bij een reisbureau, en dat de hele groep mee mocht in het vliegtuig. Door de meisjes en jongens werden paspoorten gemaakt en de eigenaar van het reisbureau kwam zelf de tickets brengen. Vrijdagavond vertrok de groep, met alle scouts van klein tot groot en vrijwel alle vrijwilligers, naar het ‘vliegveld’ van Ter Aar. Daar bleek een heus vliegtuig nagebouwd. Helaas stortte dat vrij snel neer, waarna de scouts de verloren reisspullen weer moesten verzamelen. Er werd onder andere gezocht met zelfgebouwde vlotten en tijdens een nachtelijke dropping voor de wat oudere leden.

Lees verder op www.scoutingtono.nl