Scouting Schiedam op de Brandersfeestenjuli 2008

Scouting Schiedam zal tijdens de Brandersfeesten 2008 groots uitpakken. Zowel op het land als op het water zijn verschillende activiteiten in voorbereiding. Zeker nu voor het eerst sinds jaren weer alle vier de Schiedamse Scoutinggroepen deelnemen pakken de Scouts extra uit.

Wat valt er te beleven?

Het is de bedoeling dat de activiteiten zo veel mogelijk inloopactiviteiten worden. Kinderen kunnen dan niet alleen kijken naar de avontuurlijke Scouting-bezigheden, maar direct ook deelnemen. Zowel voor het watersportweekend als op de "droge" Brandersfeesten komen er meerdere activiteiten. Details houden we op dit moment nog even als een verrassing. Kom zelf maar kijken!

Waar zijn we te vinden?

De activiteiten van de vier Schiedamse Scoutinggroepen zullen zich concentreren aan het einde van de Lange Haven, aan de kant van de Koemarkt. Hier zullen we de gehele zaterdag van het watersportweekend te vinden zijn. Komt ons maar eens opzoeken!

FLG 75 jaar, avontuurlijk met elkaar9 mei 2008
Op 11 mei bestaat de Scouting Franciscus-Lodewijkgroep 75 jaar!
Om dat te vieren, organiseert de Scoutinggroep op zondagmiddag 18 mei een jubileümdag.

Er worden veel verschillende activiteiten in de Plantage georganiseerd. Alle leden van de Scouting Franciscus-Lodewijkgroep, maar ook broers, zussen, ouders en andere kinderen die nieuwsgierig zijn, mogen (gratis) meedoen.

De jubileümdag staat in het teken van samenwerking, want samen staan we sterk.

Heb je er al zin in of ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan zondagmiddag allemaal naar de Tuinlaan in Schiedam! Bij slecht weer zijn de activiteiten in ons Scoutinggebouw aan de Lange Haven 11, slechts enkele minuten lopen vanaf de plantage.

De jubileumdag begint om 13.00 uur en duurt tot ongeveer 15.30 uur.

Zie verder de site van de Franciscus-Lodewijkgroep

Lintje voor Frans van der Knaap25 april 2008
Op vrijdag 25 april 2008 heeft het Hare Majesteit behaagd de heer Frans van der Knaap te benoemen als lid in de Orde van Oranje Nassau.

Vanaf de ingangsdatum lidmaatschap in juli 1977 tot heden heeft de heer van der Knaap zich ingezet als bestuurder van de Taizé-groep. Naast groepsvoorzitter is hij ook actief geweest als onderhoudsman van materialen en opstallen.

Van 1987 tot 2007 is de heer Frans van de Knaap betrokken geweest bij de Oranjevereniging Wilhelmina Kethel.

Zie verder de site van de Taizé-groep

Scouting Binnenstebuiten23 maart 2008
Op 23 maart 2008 plaatste Maasstad Weekbladen het bijgaande stukje op pagina 9 van editie Schiedam.

Scouting zet deuren wijd open23 maart 2008
Op 23 maart 2008 plaatste Het Schiedams Niewsblad het volgende stukje op pagina 7:

Scoutinggroepen houden open dag tijdens de Nationale Scoutingdag22 maart 2008
Op 29 maart 2008 zal de Nationale Scoutingdag in heel Nederland gevierd worden. Drie van de vier Schiedamse Scoutinggroepen houden deze dag een Open Dag. Belangstellenden zijn bij elke Scoutinggroep welkom om te komen kijken, óóf om zelf mee te komen doen, van 11:00 uur tot 14:00 uur.

De deelnemende groepen zijn de Scouting Tono-groep, Scouting BvH en de Scouting Taizé-groep.

Bij Scouting BvH kunnen kinderen, tussen 11.00 en 14.00 uur, meedoen aan een aantal typische Scoutingactiviteiten.

Ouders en kinderen zijn van harte welkom op onze locatie aan het Burg. van der Lippad 3 (fietspad in het verlengde van de Sporthalweg) in de wijk Bijdorp.

De Nationale Scoutingdag op 29 maart 2008 is een initiatief van Scouting Nederland. Op deze dag willen de Scoutinggroepen graag laten zien wat Scouting is, en waarom het zo ontzettend leuk en leerzaam is.

Scouting Tono-groep maakt plannen voor Open Dag bekend7 maart 2008
Tijdens de Nationale Scoutingdag van 29 maart 200 houden de vier Schiedamse groepen ieder een open dag. Als eerste van de Scoutinggroepen maakt de Scouting Tono-groep het programma voor de open dag bekend.

De Open Dag van de Scouting Tono-groep richt zich speciaal op kinderen van 5 tot 12 jaar. Tussen 11:00 uur en 14:00 uur zijn zij welkom in het groepshuis aan de Sweelincksingel 3 (achter de nieuwe Bas van der Heijden) om eens rond te komen kijken óf om zelf vast mee doen.

Detail zijn te vinden in het uitgebreide bericht op de site van de Scoutiing Tono-groep.

Scoutinggroepen houden open dag tijdens de Nationale Scoutingdag4 maart 2008
Op 29 maart 2008 zal de Nationale Scoutingdag in heel Nederland gevierd worden. Drie van de vier Schiedamse Scoutinggroepen houden deze dag een Open Dag. Belangstellenden zijn bij elke Scoutinggroep welkom om te komen kijken, óf om zelf mee te komen doen, van 11:00 uur tot 14:00 uur

Ook zullen deze drie Schiedamse Scoutinggroepen gezamenlijk de pers benaderen. Eventueel is het voor journalisten mogelijk om op deze dag een bezoek te brengen aan al de Schiedamse Scoutinggroepen. De deelnemende groepen zijn de Scouting Tono-groep, Scouting BvHgroep en de Scouting Taizé-groep.