Jota en Joti bij de Taizé-groep21 oktober 2007
Van vrijdagavond 19 oktober tot een met zondag 21 oktober 2007, zijn leden van de Taizé-groep druk bezig geweest met Jamboree On The Air en Jamboree On The Internet.

Tijdens deze voor de Taizé-groep 29e Jota en Joti hebben de Scouts onder leiding van ervaren zendamateurs weer mooie verbindingen kunnen leggen met zenders via de korte golf en op de 2 meter band.

Lees de rest van het persbericht >>>

Around the World in 50 hours16 oktober 2007
Vrijdag 19 oktober 2007, ’s avond om 22.00 uur start de Scouting Taizé-groep met haar tocht rond de wereld in 50 uur. Met behulp van ouderwetse zend- en ontvangstapparatuur en computers, gaan de Scouts en Explorers van de Scouting Taizé-groep proberen zoveel mogelijk contacten te leggen met Scouting groepen in andere landen en/of werelddelen. Daar zijn zij van vrijdagavond 19 oktober 22.00 uur tot zondagmiddag 21 oktober 15.00 uur, dus totaal 50 uur mee bezig.

Overdag is het publiek van harte welkom om te komen kijken hoe zij onder leiding van ervaren zendamateurs de apparatuur bedienen en zelf via de computers contacten leggen met leeftijdsgenoten.

Op zaterdagochtend, van 10.00 tot 12.00 uur, worden er voor de jongste speltakken, de Bevers, Welpen en Kabouters, spelactiviteiten georganiseerd die ook in het teken staan van de Jota en Joti. Er wordt een vossenjacht in het Beatrixpark georganiseerd, zij kunnen een elektrisch apparaatje zelf in elkaar zetten en solderen, er is een rommelmarkt en in de keuken is er koffie, thee, limonade, een broodje of een hartige hap.

Het gebouw van de Scouting Taizé-groep kunt u vinden in het Beatrixpark achter de sportvelden van FC Spaland en VVK. Vanaf de Schiedamseweg ter hoogte van de Poldervaertschool en hoek Zwaluwlaan/Kievietslaan is de route naar het gebouw bewegwijzerd.

Zie voor meer informatie de website van de Scouting Taizé-groep
Kunstenares studeert af met hulp van Scoutinggroep16 juli 2007
Kunstenares Marjolein Nolet is afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie voor de Kunsten met wat hulp van de Scouting Tono-groep.

Voor haar afstudeerproject pionierde Marjolein een schommel en zette een bericht in Morse-code achter het object. De schommel symboliseert het al dan niet verlaten van een subcultuur (in dit geval Scouting). Het schommelen tussen die twee gedachten. De tekst op de muur in morseseinen valt op als je schommeld. Er staat: 'schommelend tussen twee extremen, beiden hebben een dood punt'. Met andere woorden of je nou vertrekt of niet, het zal altijd een deel van je leven blijven.

Zie voor meer informatie het volledige bericht op de site van de Scouting Tono-groep
Zoon voor vrijwilligers Scouting Tono-groep22 juni 2007
Op 22 juni 2007 is Connor Nick Spruit geboren. Connor is de zoon van Richard en Monica Spruit, beiden vrijwilligers bij de Scouting Tono-groep.
De kleine maakt het prima en is al op bezoek geweest bij de Scoutinggroep waar zijn vader al 19 jaar vrijwilligers is, momenteel als voorzitter van het stichtingsbestuur en webmaster, en zijn moeder momenteel secretaris van het groepsbestuur is en teamleidster Kabouters/Welpen.

Connor heeft ook een eigen webiste: Connor.spruitnet.nl waar nog veel meer is te vinden over de kleine jongen.
Koninklijke onderscheiding voor Sjaak Meijer27 april 2007
Burgemeester Verver heeft vrijdag 27 april in de Aleidazaal van het Stadskantoor, namens H.M. de Koningin, aan 15 Schiedammers een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. J. Meijer, o.a. voormalig voorzitter van Scouting BvH, werd bij deze gelegenheid benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau

Zie ook het bericht op de site van Look-tv.
Bronzen Eretekens voor drie vrijwilligers24 februari 2007
Op 24 februari 2007 mocht Sander van Heest, voorzitter van de Scouting Tono-groep maarliefst drie Bronzen Eretekens die door de Vereniging Scouting Nederland zijn toegekend uitreiken. De vrijwilligers van de Scouting Tono-groep die de eer te beurt vielen zijn Maarten van Heest, Monica Spruit en Peter Sanstra.

Zie ook het bericht op de site van de Scouting Tono-groep.