Scouting Schiedam stelt natuurspeeltuin voor16 juni 2015

Tijdens ´SchiedamDoen´ hebben de gezamenlijke Schiedamse Scoutinggroepen voorgesteld het bij bij de wijk Bijdorp om te vormen tot een natuurspeeltuin. De natuurspeeltuin, zowel voor wijkbewoners als voor de scouts, mag wat natuurlijker en ruiger worden dan de meeste andere natuurspeeltuinen. Op zaterdag 13 juni mochten de welpen van de Scouting Tono-groep, samen met buurtbewoners, het eerste ontwerp maken. De welpen hadden ideeën genoeg, zo bleek al snel. Veel water, veel klimmen over het water en veel steile wanden, die bleken toch wel het populairs.

Op zaterdag 20 juni gaan de welpen van de Scouting BvH en de welpen van de Scouting Fransiscus-Lodewijkgroep aan de slag om ook hun ontwerp te bouwen. Ook hun ideeën worden, voor zover mogelijk, meegenomen in het definitieve ontwerp. Buurtbewoners zijn ook uitgenodigd om mee te denken en mee te ontwerpen.

De natuurspeeltuin moet in het voorjaar van 2016 aan worden gelegd.